FAQ

 • Nog nooit yoga gedaan?

  We begrijpen maar al te goed dat yoga nogal intimiderend kan lijken, vooral als je het gevoel hebt dat je niet al te flexibel of uit conditie bent. Maar het geweldige aan yoga is dat je er onmogelijk slecht in kan zijn. Iedereen kan yoga doen, ongeacht je gezondheid of hoe sportief je bent. We hebben verschillende opties voor beginners om te starten. Lees meer hierover bij de groepslessen of individuele programma’s.

 • Welke les volg ik best?

  We raden je aan om de lessen die je aanspreken te testen zodat je kan zien wat je leuk vindt, vooral als je geen (of weinig) yoga ervaring hebt. Zit je met specifieke vragen of bedenkingen, heb je bijvoorbeeld ergens last van of werd je net geopereerd, vraag ons dan gerust welke les het best bij je zou passen op dit moment, we helpen je graag op weg.

 • Moet ik elke week naar de(zelfde) les komen?

  Je mag tussen alle lessen wisselen terwijl je beurtenkaart geldig is. Ons lesaanbod is zo ontworpen dat de lessen elkaar aanvullen.

 • Hoe kan ik mij inschrijven?

  Inschrijven is heel gemakkelijk en flexibel. Je schrijft je in via ons onze kalender om je plaats te reserveren. Je kan altijd je afspraak zelf verzetten of annuleren.

 • Moet ik iets meebrengen?

  We hebben yoga-matten en accessoires in de studio maar je mag natuurlijk ook altijd je eigen mat meebrengen. Water en thee zijn ook gratis voor deelnemers. Wij verkopen matten van studiokwaliteit. Als je meer wil weten hierover, vraag het aan ons, of stuur ons een mail.

 • Wat zal ik dragen?

  Alles mag zolang het maar comfortabel en rekbaar is. Nauwsluitende of losse kledij werken even goed in een yogales. Soms is het fijn om laagjes aan te doen zodat je de keuze hebt om een vestje meer of minder aan te doen naargelang de temperatuur. We doen meestal yoga op blote voeten maar dikke sokken mag aan het einde van de les (savasana).

 • Wat kan ik eten vóór een les?

  Je wil ervoor zorgen dat je 2 tot 3 uur voor de les geen zware maaltijden meer eet, iets kleins mag wel want je wil natuurlijk voldoende energie hebben.

 • Wat is yoga nu eigenlijk?

  Goede vraag. Het woord ‘yoga’ komt uit het Sanskriet en betekent ‘verenigen’ of ‘verbinden.’ Yoga is een eeuwenoude traditie uit India die focust op zowel gezondheid en welzijn als community. Het laatste millennium is yoga verder geëvolueerd en van daaruit ontstaan verschillende yogavormen en filosofieën. Iedere yogavorm legt een andere nadruk op wat yoga nu net is maar ze focussen wel allemaal op de relatie van het zelf met het grotere geheel. In onze lessen interpreteren we yoga als het synchroniseren van adem met beweging en het stopzetten van verontrustende gedachten.

 • Wat betekent ‘Neshama’?

  Onze oprichtster Julie volgde een opleiding in Israël en daar noemde haar vriendinnen haar ‘Neshama’. Neshama is een Hebreeuwse koosnaam die zowel 'ziel' als 'adem' betekent. Beide woorden verwijzen naar een kernessentie - een innerlijke vlam die uniek is voor elke persoon. Bij Neshama streven we ernaar een plek te bieden waar mensen voelen dat ze echt zichzelf kunnen zijn en tijd kunnen besteden aan hun eigen persoonlijke groei, op elke manier die zij dat voor zichzelf definiëren.